linea

Storyteller

Profumi

posted on 22 May 2014
La primavera è nel pieno della sua forza vitale e mi piace darvi un piccolo colpo d’occhio del vigneto in questa stagione. Come potete notare dalle fotografie le vigne son già in piena fioritura e, cosa che noi del settore diamo un po’ per scontata, mi chiedo quante persone abbiano mai notato la rara bellezza delle viti in fiore e si siano quindi soffermati ad ammirare. Durante il processo di sviluppo di un grappolo, ritengo la fioritura uno dei momenti più delicati e al tempo stesso affascinanti. Mai direste che quei minuscoli e profumatissimi fiori diventeranno un giorno quegli acini succosi  da cui trarre un prodotto nobile quale è il vino. Ma il profumo, il profumo… se avrete mai occasione di camminare in una vigna in questo periodo, respiratene a pieni polmoni, accostatevi ai suoi fiori e sentirete quello che per me è uno dei profumi più meravigliosi. Un profumo tenue, un po’ selvatico, allo stesso tempo gentile, ma così intenso e lungo che permane, permane, entra nelle narici e ti arriva alla testa, ti colpisce nel cuore.

WHY THE SCREW CAP?

posted on 4 June 2024
Right from the very start of our efforts as Winegrowers, we have firmly committed ourselves to producing high quality wine, and always with profound respect for the local terroir and overall environment in which we work.

Riné

posted on 21 March 2022
We’d like to talk to you a bit about our Riné. Although it has changed over the years, we conceived Cantrina’s white wine--our distinctive blend of Riesling and Chardonnay, and a bit of other white varieties we grow here in our estate vineyards--as one that would evolve and mature with cellaring, offering its best even many years after bottling. We noticed, though, in the few years, that we were often forced to sell Riné too soon, and thus offering our customers a wine that was still inexpressive and therefore not fully appreciated for what it really was.

Profumi di Mosto 2020

posted on 25 August 2020
Profumi di Mosto
We are joining the Profumi di Mosto 2020 edition on October, 11th. Cantrina's wines will be matched with Pietro Freddi's special pizzas, which will be prepared on the spot from his Pizza-Van. This edition will be a bridge between the just-ended summertime and 2021 events. Profumi di Mosto will also host twenty wineries, where rose wines and Valtènesi red wines will be protagonists.
1 2 3 Unfortunately, 17