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Storyteller

20th Cantrina's anniversary

posted on 18 February 2019
For it was in “long-ago” 1999, amidst countless apprehensions, much enthusiasm, and just a pinch of bravado, that we decided to launch “Project Cantrina.” It represented above all the long-time dream of founder Dario Dattoli, who since the early 1990s dedicated himself to producing just handful of bottles—but made with meticulous care!—for his own enjoyment in his numerous restaurants. So here we are at our 20th ANNIVERSARY of managing this winery, the 20th milestone from our foundation, years that you, our friends and customers, have followed so well with us. Yes, a lot has changed over the course of those 20 years! We started out by spreading into the spaces under the house, then finally succeeded in building our new cellar in 2004, which has been made even more efficient and functional over recent years. The vineyards, too, saw their own changes: the varietal mix was significantly altered, and vineyard practices improved, so that here we are today with a full eight hectares in organic viticulture.And you noticed that our wines evolved as well, with our 1999 “first child” Riné-Nepomuceno-Sole di Dario si sono via via aggiunti lo Zerdì, il Groppello, alias Valtenesi e il Rosanoire.

Profumi

posted on 22 May 2014
La primavera è nel pieno della sua forza vitale e mi piace darvi un piccolo colpo d’occhio del vigneto in questa stagione. Come potete notare dalle fotografie le vigne son già in piena fioritura e, cosa che noi del settore diamo un po’ per scontata, mi chiedo quante persone abbiano mai notato la rara bellezza delle viti in fiore e si siano quindi soffermati ad ammirare.

Dopo Vinitaly

posted on 14 April 2014
Dopo qualche anno di pausa sono tornata a Vinitaly, all’interno dello stand del Consorzio Valtènesi. Premetto che l’ho fatto senza un approccio commerciale, ne ho fatto un investimento in termini di relazioni pubbliche e networking. Praticamente tutta la mia rete di relazioni nel settore è presente e quindi è stata un’ottima occasione per aggiornarci e rinsaldare il rapporto.

Di ritorno dal Prowein

posted on 26 March 2014
Sono appena tornata dal Prowein, una bella esperienza: i risultati commerciali li misurerò nel tempo, ma per contatti e qualità dei contatti è stato un successo. Protagonista è stato il Groppello, che però ha fatto da battistrada agli altri vini. Adesso al lavoro in Cantrina!
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